Дома > Вести > Вести од индустријата

Разлики и предности на POF филм што се собира со топлина и други филмови што се собираат

2023-08-22

1. Трошоци

Специфичната тежина на POF е 0,92, дебелината е тенка до 0,012 mm, а реалната цена на единицата е помала. Специфичната тежина на PE е 0,92, а дебелината е тенка од 0,03 или повеќе, а вистинската цена на единицата е повисока. Специфичната тежина на ПВЦ е 1,4, а дебелината е тенка до 0,02 мм, а реалната цена на единицата е повисока.



2. Физички својства

POFе тенок и цврст, со еднаква дебелина, добра отпорност на влага и мека текстура. Има висока цврстина на истегнување, висока отпорност на кинење и прилагодливо собирање. Поради постоењето на LLDPE, има подобра отпорност на триење. ПЕ е густа и цврста, со еднаква дебелина и добра отпорност на влага. , мека текстура. Отпорот на кинење е помал од POF, но многу поголем од PVC, слаба приспособливост на собирање. Отпорот на месење не е толку добар како POF. ПВЦ е густ и кршлив, нерамна дебелина, слаба отпорност на влага, тврда и кршлива текстура. Ниска јачина, собирање Ниска стапка, слаба отпорност на триење.


3. Физички својства како отпорност на студ

POF има одлична отпорност на студ, не е тврд и кршлив на -50°C и не е лесно да се скрши. Може да се користи за пакување замрзната храна. По смалување на пакувањето, може да се чува долго време на -50°C-95°C и е стабилен. Има статички електрицитет и третман против магла. , не е лесно да се загади прашината и може да го одржува производот чист и светол. ПЕ има одлична отпорност на студ. Нема да се стврдне или да стане кршливо во зима или по замрзнување, па затоа не е лесно да се скрши за време на транспортот. Со третман за елиминација на статички електрицитет, не е лесно да се правиш и може да го одржуваш производот чист. ПВЦ Отпорноста на студот е исклучително слаба и ќе стане кршлива во зима или по замрзнување, па лесно се скрши за време на транспортот. Колку подолго е смалуваното пакување, толку ќе биде поцврсто собирањето, а пакуваниот предмет ќе се деформира. Без третман за елиминација на статички електрицитет, лесно е да се контаминира со прашина, што го прави производот контаминиран и заматен.


4. Изведба на обработка

Процесот POF не произведува влага и нема да се залепи на заптивната шипка, лесно одржување и ракување. Високата цврстина, мазност и отпорност на триење го прават погоден за автоматско пакување во производствени линии со голема брзина. Процесот на PE не произведува влага и не се држи до заптивката На шипката, лесно одржување и ракување. Висока цврстина, ниско триење, може да се користи за автоматско пакување на производствени линии со голема брзина. Преработката на ПВЦ ќе произведе испарлива материја, која лесно може да предизвика механички оштетувања и лесно се залепува на заптивната шипка, која е незгодна за ракување и тешка за одржување.


5. Безбедност

По завиткувањето со POF, четирите агли на заптивката се меки, што нема да ги исече човечките раце, а исто така се отпорни на триење. По завиткување со PE, четирите агли на заптивката се меки и нема да ги исечат човечките раце. По ПВЦ завиткување со собирање, четирите агли на заптивката се тврди и остри, лесно се сечат крвават.


6. Хигиена на животната средина

POF е нетоксичен, не произведува токсичен мирис за време на обработката и е во согласност со американските стандарди на FDA и USDA. ЈП е нетоксичен, не произведува токсичен гас за време на обработката и е во согласност со стандардите на американските FDA и USDA. ПВЦ е токсичен, а преработката ќе произведе мирис и токсичен гас, кои постепено се забранети.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept